Marc Marquez, trenutno vodeći u MotoGP poretku, smatra da mu još uvijek nešto nedostaje na motociklu, unatoč pobjedama u Austinu i Jerezu.

U Austinu je Marquez bio standardno dominantan, no svoju nadmoć je pokazao i u Jerezu, na stazi koja mu nikako ne odgovara što se moglo vidjeti iz rezultata od prošlih godina.

Španjolac je doživio čak tri pada prije utrke, na drugom i četvrtom slobodnom treningu te u nedjelju na zagrijavanju, a danas [ponedjeljak] kreću testovi [u Jerezu] gdje će raditi na prednjem dijelu motocikla.

“Kao što smo vidjeli ovaj vikend, borim se. Bilo mi je jako ugodno na motociklu, ali nedostaje mi nešto na prednjoj strani, a sutra ću nešto pokušati promijeniti jer srušio sam se tri puta”, rekao je Marquez.

“Nešto mi nedostaje i želim to dobro razumjeti.”

Marc je objasnio da utrka VN Španjolske nije utrka u kojoj odlučuje brzina, već preciznost i donošenje ispravne odluke u svakom krugu je ključ uspjeha.

“U početku sam na pametan način prestizao vozače, jer je bilo jako teško i onda sam shvatio da je gotovo nemoguće prestići Lorenza”, nastavlja Marquez.

“Kasno je kočio, jako dobro izlazio iz zavoja, ali onda, ja sam bio malo strastveniji. Vidio sam da su mu gume počele opadati pa sam si rekao: U redu, vrijeme je za povesti utrku i stvoriti prednost.”

Nakon prelaska u vodstvo Marc je zamalo pao kada je ostao van trkaće linije u zavoju 12 i naletio na šljunak na stazi gdje je ranije Tom Luthi pao.

“Ne znam kako sam uspio ostati na motociklu. Tamo dolazimo s oko 220, 240 km/h, a kad sam vidio mnogo kamenja na stazi, bilo je prekasno.”

“Onda su oba kotača kliznula, ali uspio sam ostati na motociklu”, zaključuje sretni Marquez.