Marquez: Ne smijem se opustiti unatoč bodovnoj prednosti

marquez

Marc Marquez smatra da se ne smije opustiti iako ima 41 bod prednosti ispred drugoplasiranog Rossija te da mora napadati na stazama koje mu odgovaraju.

Marquez je nastavio svoju dominantnu kampanju četvrtom pobjedom ove sezone u Assenu, što znači da je svaku utrku završio na prvom ili drugom mjestu osim u Mugellu, gdje je pao i u Argentini gdje je kazna prolaska kroz boks uzela danak.

Na pitanje može li se sada opustiti, Marquez je izjavio da mora još jako pritiskati na Sachsenringu te u Brnu gdje je Honda standardno jaka.

“Iskreno govoreći, prije početka vikenda u Assenu, bio sam spreman i na gubitak bodova, ali smo ih ipak osvojili, i to jako puno”, rekao je Marc.

“To ne znači da se možemo opustiti. Sasvim suprotno, vrijeme je za napad! Bodovno smo udaljeni, ali ne dovoljno.”

“Uvijek želim više i ovo je jedini način. Pokušavam zadržati isti mentalitet, istu razinu”, objašnjava Marquez.

Aktualni svjetski prvak je također dodao trenutak zadovoljstva kad je vidio Rinsa na drugom mjestu jer mu je to povećalo bodovnu razliku.

“Kad sam prošao kroz cilj adrenalin je bio jak, a onda sam provjerio veliki ekran i vidio da je Rins drugi. Bio sam još sretniji onda jer mi je prednost još više narasla i to nam je veliki zalog za nastavak sezone”, zaključuje Španjolac

Valja nadodati kako je Marquez uspio odnijeti pobjede na stazama koje više odgovaraju Yamahi nego Hondi (Le Mans i Assen) te da mu ta činjenica donosi veliku prednost u odnosu na drugoplasiranog Rossija, trećeg Vinalesa te četvrtog Zarcoa, vozača Yamahe.