Trenutno vodeći u poretku Marc Marquez kaže kako novi aerodinamički dodatak na Hondi, uveden za VN Francuske, znači da mogu biti konkurentni na svim stazama.

Hondin tvornički tim je testirao tri različite specifikacije krilaca na posljednja dva testa u Jerezu i Mugellu.

Nakon toga su Marquez i Pedrosa isprobali i četvrtu blago izmijenjenu verziju na prvim treninzima u Le Mansu.

Iako Le Mans ne odgovara Hondi, Marc je na treninzima u petak ostvario drugo najbrže vrijeme, iza Ducatijevog Doviziosa.

Marquez tvrdi da su mu nova krilca smanjila dizanje na stražnji kotač pri izlasku iz zavoja, što je bio Hondin odavno poznati problem, pogotovo na stazama kao što je Le Mans gdje ima puno sporih zavoja.

Španjolac smatra da će s vremenom Honda biti konkurentna tijekom cijele sezone s novim krilcima koja onemogućavaju dizanje za zadnji kotač i time osiguravaju bolja ubrzanja.

“Nova krilca su drugačija, ali poboljšana u nekim područjima, pogotovo na izlascima iz zavoja”, rekao je Marquez.

“Sada koristimo našeg Jokera [krilca] na ovoj stazi jer smatramo da može pomoći.”

“Do sada sam koristio jedna krilca, a od sada sam na drugima s kojima smatram da možemo biti konkurentni tokom cijele sezone”, zaključuje Marquez.

Pedrosa koji se još uvijek muči s natečenim kukom iz Jereza te slomljenim zglobom također ima riječi hvale za novi dodatak.

“Pokušali smo krila u zadnjoj sesiji treninga i bilo je mnogo manje dizanja na stražnji kotač, tako da na stazi kao ovdje postoji prednost”, kazao je.

“Možete biti opušteniji na ravnini i bez puno borbe na izlascima iz zavoja. Ali ovo je bio tek prvi puta, tako da još moramo raditi na svemu”, zaključuje Pedrosa.