Andrea Dovizioso smatra da je nakon početnih utrka nove sezone, situacija u borbi za naslov MotoGP prvaka u potpunosti otvorena.

Dovizoso smatra da njegov Ducati ima snagu paketa s kojom će uzvratiti Marquezu u narednim utrkama. Talijan je poveo prvenstvo, ali i kliznuo s vodeće na treću poziciju poslije VN Španjolske u Jerezu.

Poredak predvode Španjolci Marc Marquez i Alex Rins kojih dijeli samo jedan bod. Iako Ducati još nije slavio u Le Mansu u modernoj eri, Dovizioso je sada optimističan.

“Situacija u prvenstvu je jako dobra i u potpunosti otvorena. Ove ćemo se sezone morati jako boriti za naslov. Istina je da smo tek na početku sezone tako da se još svašta stigne promijeniti”, govori Dovi.

“Dobro se osjećam u Le Mansu, staza mi se uvijek sviđala i odgovara mi,  očekujem dobar vikend. Prošle godine smo bili dobri i očekujem jaču formu nego u Jerezu”, dodaje.

Dovizioso je svjestan mogućih promjenjivih vremenskih uvjeta ovog vikenda i zato cilja izravni ulazak u Q2. Otežao si je pretprošlu utrku u SAD-u jer se morao probijati iz Q1.

“Mislim da će dosta vozača biti konkurentno i jako je bitno biti pri vrhu. Naročito s vremenskim uvjetima jer mi se ne čini da će biti stabilno i svašta se može dogoditi”, zaključio je Profesor Dovi.