Andrea Dovizioso kaže kako je novi/stari prvak Marc Marquez učinio nešto posebno tijekom VN Japana, a pohvalio je i njegovu cijelu kampanju u 2018. godini.

Kao i na mnogim utrkama ove sezone, borba za pobjedu se odvijala između Marca i Dovija.

U Japanu je Dovizioso vodio većinu utrke, ali se nikako nije uspio odvojiti od Honde, da bi naposljetku četiri kruga prije kraja Marquez obavio pobjedonosno pretjecanje.

Talijan je pratio Španjolca i tako ga držao pod pritiskom, ali prednja mekana guma nije izdržala pritisak u desetom zavoju pretposljednjeg kruga te je Dovi proklizao i pao.

Dovizioso je objasnio kako je on sam kriv za pad jer je pokušavao ući u zavoj na drugačiji način kako bi dobio što bolji izlazak na ravnicu.

“Pokušao sam pobijediti u utrci. Pozitivna stvar je bilo to što nisam bio iznad granice kada sam pao”, rekao je Dovi.

“Napravio sam malu pogrešku jer sam se htio pripremiti za bolji izlazak nego prije. Ubrzavao sam jako dobro, ali nisam uspio izaći iz zavoja blizu Marca da ga prestignem do sljedećeg kočenja.”

“Napravio sam krug i pol na taj način i htio sam to učiniti odmah pa sam napravio malu pogrešku.”

“Prerano sam se pripremao za ulazak u zavoj i previše sam se nagnuo. Tražio sam previše od prednje gume”, objašnjava.

“Mislim da je Marc u utrci učinio nešto posebno. Bio je uz mene sve do posljednjih sedam krugova, tako da mu možemo samo čestitati.”

Honda i Marquez klasa za sebe

Dovizioso je spreman priznati da su ove godine Honda i Marquez bili klasa za sebe, ali činjenica da je i on sam bio vrlo konkurentan u drugom dijelu sezone mu daje veliku dozu optimizma za 2019. godinu.

“Obilježili su još jednu posebnu godinu, pobijedili su. To je normalno jer su napravili nešto bolje od drugih. Ima više od 100 bodova prednosti pred svima”, nastavlja Dovi.

“U ovom trenutku smo jaki poput njega, ali on je osvojio titulu. Od sredine sezone dostižemo njegov ritam i vrlo je pozitivno biti jak kao Marc.”

“Zadovoljan sam razinom na kojoj smo sada. Sada trebamo privesti ovu sezonu kraju i za sljedeću biti još spremniji”, zaključuje DesmoDovi.