Marc Marquez otkriva jedan od njegovih ciljeva. Želi da mu stil vožnje bude puno uglađeniji, kakav ima njegov glavni rival Andrea Dovizioso.

Marc je prošloga vikenda u Tajlandu došao do još jedne pobjede na putu ka obrani naslova prvaka. Ova pobjeda nije bila uobičajena jer su nam glavni akteri Marc i Dovi priuštili epsku borbu od početka utrke do samoga kraja.

Obojica su upitani podsjećaju li ih njihove borbe na stazi te stilovi vožnje na dva velika rivala u ranim devedesetima, Wayne Raineya i Kevina Schwantza.

Marquez je napomenuo da njegov stil kasnog kočenja podsjeća na Schwantza, ali da radi na kopiranju nekih aspekata Dovijeve vožnje koji je bliži Raineyovom stilu.

“Prošle i ove godine smo već imali odlične bitke na stazi, i to je lijepo jer uvijek traju do posljednjeg zavoja”, rekao je Marquez.

“Uvijek pokušavam dati sve od sebe do posljednjeg metra, ali i Dovi je isti takav. To je dobro i uvijek se poštujemo.”

“Imamo različite stilove vožnje, različite motocikle, on ima neke vrlo jake strane, ali i ja imam svoje. Dakle, to stvara situaciju u kojoj možemo igrati na dobar način i pošteno pretjecati jedan drugoga.”

“Ja sam možda više poput Schwantza jer kočim na granici. To je posebna točka kočenja koju svatko od nas ima u svojoj glavi”, objašnjava.

“Ali moj je cilj pokušati promijeniti vozački stil i pokušati biti više poput Dovija. Uglađen, malo se manje naginjati i bolje ubrzavati, ali trenutno to nije moguće”, zaključuje Marquez.

Dovijev odgovor na isto pitanje

Andrea Dovizioso je rekao da je Marquezov stil rezultat razvojnog smjera kojeg provodi Honda, i da takav način rada ne bi bio pobjedonosan ni za koga drugog.

“Stil vožnje je jedna stvar, a karakteristika motocikla potpuno druga”, rekao je Dovi.

“Mislim da jedna i druga stavka čine tu veliku razliku. Jer Marquezov stil i Honda idu u istom smjeru, a to je okretnost i agresivnost.”

“On je u mogućnosti to učiniti i najbolji je u takvom upravljanju. Ali on, kao i svi mi, mijenja svoj stil tijekom godina u MotoGP-u”, napominje.

“Moj stil je malo opušteniji, ali naš motocikl morate voziti na taj način. Ne možete voziti Ducati onako agresivno. Također mislim da ja ne bih mogao ovako voziti Hondu, kao što vozim Ducati.”

“Trudimo se učiti i raditi, pokušavamo biti bolji na područjima gdje je on bolji, ali još uvijek postoji velika razlika u stilu i karakteristikama motocikla”, zaključuje DesmoDovi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.