Stroll: Schumi je bio moj heroj i inspiracija

Lance Stroll je već izjavio kako od trenutnih kolega najviše poštuje Lewisa Hamiltona, ali kao klinac je imao drugog favorita – Michaela Schumachera.

19-godišnji Kanađanin je odrastao u privilegiranoj okolini. Kao dječak je bio na mnogo utrka s ocem, mogulom Lawrencom Strollom koji je sponzorirao Ferrari.

Učestale posjete garaži su mu pružile uvid u unutarnji svijet uzbudljive Formule 1, a naročito jednog čovjeka – Michaela Schumachera.

“Schumi je bio moj heroj”, kaže Stroll u najnovijem intervjuu. “U trkaćem svijetu, on je bio tip kojeg sam promatrao kako niže uspjehe i kako često pobjeđuje. Bio je nevjerojatan”.

“Van staze je također bio pravi šampion. Skroman i s nogama čvrsto na zemlji, što sam izuzetno poštovao. On je bio moja inspiracija s kojom sam lovio snove”.

stroll

Stroll ističe i Lewisa Hamiltona kao bitnu figuru. Bez obzira na talent i četiri F1 naslova, njegova sposobnost da izdrži pritisak ga se najviše dojmila.

“Vidjeli smo ove sezone kako se Lewis nosio s pritiskom. Vettel je pokleknuo, dok je Lewis uspio izdržati sva ta očekivanja”.

“Njegov bolid nije baš bio lagan za voziti. Mercedes se mučio na nekoliko utrka, ali on je opet izvukao maksimum i osvojio više bodova od očekivanih”.

“Lewis je bio konzistentan cijelu godinu. Doista je bio na limitu i determiniran osvojiti što više bodova, iz vikenda u vikend”.

“Skidam mu kapu, u potpunosti je zaslužio sav taj uspjeh. Iznimno je talentiran i sposoban te se nadam da ću imati upola uspjeha koliko i on”, zaključio je Stroll.