McLaren se trenutno nalazi na samom začelju poretka konstruktora i treću se sezonu muči s nekonkurentnom i kvarljivom Hondinom pogonskom jedinicom.

U jeku intenzivne potrage za novim dobavljačem, došli su do zida jer su ih glavni rivali Mercedes i Ferrari odbili opskrbljivati svojim motorima. McLarenu ne preostaje drugo već nastavak suradnje s japanskim proizvođačem.

“Mi smo velika momčad i znamo kako pobjeđivati utrke i prvenstva”, kaže direktor momčadi Zac Brown.

“Velika je šteta za sport da se nalazimo tu gdje jesmo. Stvar je što to odgovara našim rivalima. Ne žele nas blizu, što je razumljivo s njihovog gledišta”, nastavio je Brown.

S obzirom na novonastalu situaciju, aludira da će McLaren sljedeću godinu ostati na Hondi i vjeruje da će obaviti posao. Službena odluka će biti obznanjena u narednim tjednima.

“Pričali smo s Hondom o raznim scenarijima. Mislimo da Honda može obaviti posao jer su ga već napravili u povijesti. Moramo se samo uvjeriti da će razvoj biti ubrzan”.

“Uskoro počinjemo s izradom bolida za 2018. godinu i jedino kako možete započeti je s poznavanjem unutarnje arhitekture. Stoga moramo finalizirati dogovor i krenuti naprijed jer ne možemo nastaviti s nekonkurentnošću”.

“Prošle su tri godine od početka suradnje i treba nam drastično poboljšanje pogonske jedinice jer drugačije ne možemo doći u borbu za vrh, gdje pripadamo”.

“Mi, kao i Fernando (Alonso) želimo pobjeđivati i biti na podiju”, zaključio je Brown.