Red Bullov junior Gasly mijenja Kvyata u Maleziji?

gasly

Pierre Gasly je na putu da ostvari debitantski nastup za juniorski Toro Rosso ovog vikenda u Maleziji. Prošlogodišnji GP2 prvak bi trebao zamijeniti Danila Kvyata.

Iako još nema službene potvrde od momčadi iz Faenze, više je izvora navelo veliku vjerojatnost takvog ishoda na Sepangu ovog vikenda.

Šefovi Red Bulla su odlučili dati mladom Francuzu priliku kako bi procijenili njegove sposobnosti jer im je on glavni favorit za sjedište u Toro Rossu iduće sezone.

Već smo špekulirali kako će Gasly uskočiti u Sainzovo sjedište ako se Španjolac odluči za raniji odlazak u momčad Renault.

S obzirom da je Sainz odlučio ostati u Toro Rossu do kraja sezone, a Jolyon Palmer osvojio bodove u Singapuru, takav scenarij nećemo vidjeti.

Sainzovo četvrto mjesto u Singapuru je njegov najbolji rezultat F1 karijere. Visoki plasman je ohrabrio njega i trenutnog poslodavca da ostane i bori se do zadnje utrke s Williamsom i Renaultom u konstruktorskom poretku. Za petoplasiranim Williamsom zaostaju sedam bodova, a Renaultom 17.

Red Bullov junior Piere Gasly je vjerojatno u igri da uz Maleziju, nastupi i u Japanu (Suzuka). Nije u igri da nastupi u Austinu jer se tada vozi posljednja utrka japanske Super Formule u kojoj se natječe ove sezone.

Red Bull još nema egzaktne planove što će činiti po pitanju sjedišta u Meksiku, Brazilu i Abu Dhabiju.

Kvyatova je sezona blago rečeno frustrirajuća. Rus je osvojio samo 4 boda, dok je Sainz osvojio čak 48.