Felipe Massa kaže da će ostati u Formuli 1 jedino ako mu Williams ponudi ugovor za sezonu 2018. 36-godišnji Massa se umirovio na kraju prošle sezone, ali iznenadno povlačenje Nice Rosberga je primoralo Williams da mu ponude sjedište uz mladog Kanađanina Lancea Strolla.

Brazilac očekuje da se Williams izjasni i odluči u skoro vrijeme jer ne želi ispasti posljednje utočište u slučaju da momčad ne pronađe adekvatnijeg vozača.

Na upit je li Williams ili ništa drugo za sljedeću sezonu, Massa je odgovorio: “Vjerojatno da. Ali uvijek se može nešto nepredviđeno dogoditi, poput Rosbergova povlačenja, iako sumnjam da će se ponoviti već ove godine”.

Massa kaže da se već raspitivao okolo, ali da nisu udovoljili njegove prohtjeve pa s nikim nije službeno razgovarao osim s Williamsom.

Već se špekuliralo kako je Brazilac na putu za Formulu E nakon aktualne sezone, ali još nije odlučio: “Još sam u razgovorima s Williamsom da vidim žele li me ili ne. Moram biti siguran jer mislim da mogu biti bolji”.

U zadnje vrijeme se sve više spominje Poljaka Roberta Kubicu kao potencijalnu zamjenu, ali i aktualnog rezervnog vozača Škota Paula di Restu koji ga je mijenjao na Hungaroringu.

Neslužbeni izvori navode kako se Williams ne žuri s konačnom odlukom radi osiguranja povoljne pregovaračke pozicije. Navodno imaju u planu odraditi testni program s Robertom Kubicom na privatnom testu u bolidu iz 2014. godine.

Felipe Massa se junački borio 2008. godine do posljednjeg zavoja za naslov prvaka. Iduće je godine pretrpio stravičan udes kad ga je na Hungaroringu naletio na feder s bolida Rubensa Barrichella zbog čega se morao povući do kraja sezone.

Pri povratku ga je dočekao Fernando Alonso kojem je morao igrati drugu violinu. Sljedećih je sezona igrao rolu drugog vozača u Ferrariju i niti jednom nije došao do pobjede.

Prelaskom u Williams je povratio pozitivnu energiju i s momčadskim kolegom Valtterijem Bottasom je vrlo dobro surađivao tri sezone. Ove je godine preuzeo rolu mentora tinejdžeru Strollu koji mu je svakom utrkom sve bliže, unatoč početnom deficitu od preko dvije sekunde.