Rossi: Marqueza ćemo jako teško pobijediti

rossi

Valentino Rossi priznaje kako će jako teško bilo tko od izazivača uspjeti savladati Marca Marqueza u utrci za naslov ove godine.

Marquez je petom ovosezonskom pobjednom povećao vodstvo na 16 bodova ispred prvog pratitelja Andrea Doviziosa i Rossijevog kolege Vinalesa na 28.

U zadnjih je šest utrka Marquez pobijedio četiri puta. Na Red Bull Ringu je u zadnjem zavoju neuspješno napao Dovija za pobjedu, a u Silverstonu je zadobio tehnički kvar na motoru i odustao.

Rossi vjeruje da je Marquez pobjedom na Aragonu učinio veliki korak i da će se glavni rivali Dovizioso i Vinales jako namučiti da ga uhvate.

“Izgleda da se Marquez jako poboljšao nakon Brna. Nešto su pronašli performansi motocikla na testu jer je nakon toga izgleda vrlo jako”, kazao je Doktor.

LCR Hondin Cal Crutchlow dijeli već otprije Rossijevo mišljenje u vezi Marqueza. Na upit ima li Marc već jednu ruku na trofeju, Britanac je odgovorio: “Njegove su izvedbe na stazi veoma jake. Znao sam da će pobijediti u Aragonu”.

“Prošle je godine pobijedio na Motegiju kad mu nije bila potrebna za osiguravanje naslova. Vjerujem da će pobijediti i ove godine”, zaključio je Crutchlow.