Valentino Rossi kaže kako je njegovo treće mjesto u trenutnom poretku pravo čudo s obzirom na sve poteškoće kroz koje Yamaha prolazi.

Rossi nije okusio pobjedu od prošlogodišnje VN Nizozemske na Assenu, ali također možemo reći kako je razočarao sedmim mjestom na domaćem terenu na Misanu. Unatoč slabijem rezultatu od očekivanja drži treće mjesto u ukupnom poretku sa 70 bodova zaostatka za vodećim Marquezom.

Na pitanje je li frustriran ovolikim zaostatkom, a samo je šest utrka do kraja sezone, Rossi odgovara:” Da, ali morate ostati koncentrirani i dati maksimum. Mislim da je čudesno što sam treći u prvenstvu.”

“Iskreno, ne razumijem na koji način mogu biti treći.”

“Mislim da će biti vrlo teško ostati u top 3, ali imamo cilj i moramo pokušati. Nismo daleko od Dovija i imamo više bodova od Jorgea i Mavericka.”

“S gledišta prvenstva, imamo važne rezultate za loviti”, napominje.

Iz prošlosti smo navikli gledati dominantnog Rossija u Misanu, a ovogodišnjih 19 sekundi zaostatka za Doviziosom samo dodaje sol na ranu slabe Yamahine forme.

“Bilo me jako sram što nisam bio konkurentan ovdje u Misanu ispred svih ljudi”, nastavlja Rossi.

“Bio sam zabrinut za utrku, ali i vrlo optimističan jer su uvjeti bili isti kao u subotu.”

“Ali već na pola prvoga kruga sam shvatio da nije isto.”

“U subotu sam držao dobar tempo i to sa starijim gumama, dok sam u nedjelju neobjašnjivo bio sekundu sporiji”, zaključuje Il Dottore.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.