Valentino Rossi je bio na jako dobrom putu prema podiju u Assenu sve dok se nije susreo s agresivnim Doviziosom.

Gotovo do samoga kraja utrke se šesteročlana skupina, čiji je član bio i Rossi, borila za prvo mjesto, dok se nekoliko krugova prije kraja Marquez nije odvojio i sigurno pobijedio.

Doktor je prestigao Dovija na njegovom omiljenom dijelu staze, u posljednjoj šikani, no Dovi je iskoristio Ducatijevu snagu i do kraja startno-ciljne ravnice bio bok uz bok s Rossijem i tako su ušli u prvi zavoj.

Oba vozača su na kraju preširoko ušli u zavoj. Dovizioso je uspio ostati na stazi, no Rossi je bio prisiljen otići van staze, u izletnu zonu.

Rezultat toga je Rossijev pad s drugog na šesto mjesto, pa je do kraja utrke uspio prestići samo Cala Crutchlowa.

Rossi je prokomentirao da Dovijev potez i nije bio baš pametan jer je izgubio pozicije od Vinalesa i Rinsa, koji su ga još više odvojili od pobjednika i trenutno vodećeg u poretku Marqueza.

“Naravno da sam malo tužan jer sam mogao biti na postolju, a na kraju sam stigao peti”, rekao je Rossi.

“Tijekom utrke sam pokušao kontrolirati sve koliko sam mogao, jer sam imao meku stražnju gumu. Znam da smo bili na granici i pokušavao sam ostati u prvoj skupini.”

“Pokušao sam napasti dva kruga prije kraja, bio sam na dobroj poziciji i imao sam potencijala završiti na postolju”, objašnjava.

“Ali Dovizioso me pokušao prestići u prvom zavoju. Bio sam jak na kočenju i nažalost doletio je prebrzo pa sam morao otići sa staze.”

“Bilo je to agresivno pretjecanje. Ali vidjeli smo ih puno tijekom utrke, najmanje 25 u vodećoj skupini.”

“Za mene sa strateške strane ovo i nije bilo baš pametno jer smo Dovi i ja mogli stići na drugo i treće mjesto, a ovako smo završili četvrti i peti.”

“Šteta, ali kako je tako je”, zaključuje Rossi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.