Cal Cruchlow smatra da se njegov kolega s Honde Marc Marquez poigrava s glavnim konkrentima i da će ove godine uzeti titulu prvaka.

Početkom kvalifikacija u Sachsenringu se dogodio incident između Marqueza i Vinalesa. Marquez se ispričao za bespotreban kontakt Vinalesa u brzom krugu, a Cruchlow kaže da se Marquez počeo psihološki poigravati s konkurentima.

“Samo se poigrava s njima, a naročito s Maverickom u subotu. Došao mu je s boka, a krivi njega. Ali Marc to voli, smatra to smiješnim. Ako se idete poigravati s njim, to neće dobro završiti jer se on svakako poigrava vama”, kaže iskusni Britanac.

“Maverick se sigurno pita zašto se uvukao u to, a Marc je s druge strane stava – ako si već tu gdje jesi, zašto ne? Već je to činio i prije, utrkivao se s Rossijem, imali su kontake i sve ostalo…”, navodi Cruchlow.

“Čovjek koji vodi prvenstvo je vjerojatno najbolji vozač u svijetu. Osvojit će prvenstvo bez obzira na poteškoće”, kaže Crutchlow o Marquezu.

Specijalan način vožnje

Cruchlow je naglasio specijalan način vožnje kojim Marquez upravlja svojom Hondom RC213V. Kaže da je to nešto što nitko drugi nije u stanju od ostalih Hondinih vozača.

“Svaki zavoj koji učinite, Marquez ga je bolje odvozio od vas. Stvarno ne možete pojmiti kako ga on odvozi. Radi se o kutu nagnutosti pod kojim ulazi u zavoj, načinu na koji se tijelom približi prednjoj gumi, proklizavanju kroz zavoj, a da ipak ostane na motociklu…”, nastavio je Britanac.

“Ono što Marquez čini kroz zavoje u svakom treningu i utrci, ja, Pedrosa, Miller i Rabat ne možemo spojiti tokom cijelog vikenda!”, zaključio je impresionirani Crutchlow.