Cal Crutchlow kaže kako mu je potrebna puna podrška Honde kako bi pomogao Marquezu u borbi za naslov protiv Ducatijevaca.

Marquez trenutno ima 67 bodova prednosti nad drugoplasiranim Dovijem. Honda također vodi u poretku konstruktora, ali je ta prednost znatno manja, što je rezultat nešto slabije forme Danija Pedrose ove sezone.

No, Ducati je pobijedio u posljednje tri utrke, a Marquez je priznao da je Ducati GP18 trenutno najbolji motocikl na gridu.

Nadolazeće utrke u Aragonu i na Phillip Islandu standardno odgovaraju Hondi više nego Ducatiju, no na preostalim utrkama blaga prednost ide na stranu Talijana.

Kako bi Honda profitirala što više na “svojim” stazama, Cal Crutchlow kaže da može biti od velike pomoći Marcu ako bi mu Honda priuštila potpunu podršku u tehnološkom smislu.

“Ne trebam ciljati na pobjedu. Mislim da moramo iskoristiti situaciju na nekim stazama i mislim da postoji puno toga što se može izdešavati među njima trojicom [Marquezom, Lorenzom i Doviziosom]”, rekao je Cal.

“Ali Honda mi sada treba pružiti punu podršku, jer im mogu uzeti bodove na nekim utrkama, to je sigurno.”

Crutchlow je početkom godine potpisao dodatak ugovora s Hondom gdje mu Japanci obećavaju više podrške direktno iz tvornice, ali tek od 2019. godine.

“Ove godine naš motocikl je naš motocikl i ne mijenja se iz tjedna u tjedan. Ali Honda radi dobar posao, pokušavaju sve najbolje za mene i cijenim to.”

“Ali sada stvarno moramo raditi. Ako žele da konkurenciji uzmem bodove, ako Marc nema dobru utrku i slično, moraju mi osigurati najbolju opremu koju imaju”, zaključuje Britanac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.