Cal Crutchlow je nakon utrke u Katru izjavio da je MotoGP najbolji motorsportski događaj u svijetu jer je gotovo do kraja utrke čak osam vozača bilo u borbi za postolje.

U prvih 16 od 22 kruga utrke smo imali priliku svjedočiti odličnim obračunima u gornjem dijelu poretka u kojima su sudjelovala oba tvornička vozača Honde, Tech3 Zarco, Yamahin Rossi, Ducatijev Dovizioso, Suzukijev Rins, Pramacov Petrucci te Crutchlow na LCR Hondi.

U posljednjih nekoliko krugova vodeća trojka s Doviziosom na čelu se odvojila, a Crutchlow je ostao neugrožen na četvrtom mjestu, nekoliko sekundi ispred borbe za peto mjesto.

Englez je imao priliku vidjeti iz prvog plana akciju koja se odvijala pred njim te je pohvalio organizatora Dornu što su omogućili tako kompetitivno prvenstvo.

“Bio sam na sredini staze i mogao sam vidjeti tri vozača u desnom zavoju kako se bore. I pomislio sam kako je to dobra scena za promatrati”, rekao je Crutchlow.

“Na kraju krajeva ovo je odličan početak prvenstva za mnoge ekipe, vozače pa i same ljubitelje ovoga sporta. Zasluge moramo pripisati MotoGP-u kao cjelini jer i sama pravila nam omogućuju tako bliske borbe na stazi.”

“Puno je različitih proizvođača na gridu. Ima boljih i lošijih, ali nitko ne dominira u potpunosti.”

“Znamo i moramo reći da je ovo najbolji motorsportski događaj u svijetu jer su i kategorije Moto2 i Moto3 imali dosta dobre utrke”, zaključuje Crutchlow.