Nakon što je osvojio Pole poziciju u Jerezu, Cal Crutchlow očekuje da će ga Honda nagraditi za trenutnu formu i težak posao koji obavlja u testnoj ulozi.

Crutchlow se ove sezone bori za sami vrh poretka, a svoju kvalitetu je opravdap pobjedom u Argentini te friško osvojenom Pole pozicijom u španjolskom Jerezu.

Britanac je ugovorno vezan za Hondin satelitski tim [LCR] do kraja 2019. godine, no tijekom zime testiranja vrši na tvorničkom motociklu te koristi isti motor kao Marquez i Pedrosa.

Crutchlow je više puta izjavio kako je zadovoljan trenutačnim odnosima s momčadi, ali se nada da će biti nagrađen u bliskoj budućnosti.

“Imam dvogodišnji ugovor i trenutno sam sretan s Hondom. No u životu dolazi vrijeme kada morate biti nagrađeni za ono što radite”, rekao je Cal.

“Radim jako, jako teško za Hondu. Tjedan tu, tjedan tamo, pogotovo zimi. Nadam se kako će to doći na naplatu uskoro”, dodao je.

Na pitanje znači li njegova želja za nagradom da nije zadovoljan s podrškom koju dobiva od Honde, Crutchlow je odgovario: “Podrška koju imam od Honde je oduvijek vrlo dobra. Od trenutka kada sam došao krajem 2014. godine, imam punu podršku.”

“Rekao bih da je situacija s Hondinim satelitskim timovima uvijek dobra. Dobivaju dobru podršku i dobre dijelove.”

“Ali znaš… Znam da niste glupi. Ako je neki tip napravio korak, ako je konzistentno brz iz tjedna u tjedan, radi dobar posao, pobjeđuje utrke, onda morate obratiti pažnju na njega”, objašnjava.

“Ako dobijete manju podršku ili ju uopće ne dobijete, znate, stvari se mogu jako brzo promijeniti”, zaključuje Crutchlow.