Johann Zarco kaže da mu je žao što je uzrokovao pad Danija Pedrose u prvom krugu VN Argentine tako što ga je prisilio na putanju vlažnom stranom staze.

Dani Pedrosa je bio prva žrtva kaotične utrke u Argentini. U zloglasnom zavoju 13 s unutrašnje strane mu je “doletio” Zarco i uzeo mu suhi dio staze zbog čega je Dani morao otići šire na mokro gdje ga je motocikl jednostavno katapultirao iz sjedišta.

Iako dvojac nije uspostavio nikakav kontakt, Zarcov je potez prisilio Španjolca da iziđe iz trkaće linije nakon čega više nije bilo spasa.

Iako je ovaj incident zasjenio Pedrosin timski kolega Marquez, Zarco se ipak odlučio na ispriku i objašnjenje što se dogodilo.

“Marc i Jack su bili ispred, a Dani na trećem mjestu i osjećao sam da imam bolji ritam i nisam htio dopustiti da Marc i Jack pobjegnu”, rekao je Zarco.

“U ovim nezgodnim uvjetima sam to pokušao u 13. zavoju. Postojala je jedna dobra linija koja je bila suha, vidio sam da imam prostora ići njome pa sam isprobao manevar pretjecanja.”

“Odlučio sam ići široko pa skratiti s unutrašnje strane iako je bio veliki rizik da izgubim poziciju jer je Alex [Rins] bio odmah iza mene. Dani je pao i ispričavam mu se!”

“Vlažni dijelovi s vanjske strane, svi smo znali za njih, ali ako želim prestići moram pokušati, a kad sam to učinio bio sam na suhom dijelu, a njega čak nisam ni dodirnuo”, zaključuje Zarco.

Pedrosa je trenutno u Barceloni na liječničkom pregledu zbog sumnji na frakturu čunaste kosti [najveća kost pešća šake, od ukupno osam kostiju ona je zbog svoje veličine u odnosu na ostale najčešće izložena prijelomima].

“Nema se puno toga za reći”, izjavio je Pedrosa.

“Moja utrka je završila prije nego što sam odvozio prvi krug. Trkaća direktiva bi trebala paziti na sigurnost svakog vozača.”

“Trenutno osjećam jaku bol u desnom zglobu te ću obaviti dodatne pretrage u Barceloni”, zaključio je Pedrosa.