Stigla je potvrda iz austrijskog KTM Red Bull Racinga o potpisu ugovora s impresivnim Johannom Zarcom za sljedeću sezonu.

Zarco je prošle godine okrunjen titulom novaka sezone 2017 i trenutno je konzistentan takmac za top 6 plasmane, makar se nalazi u sjedištu satelitskog Tech 3 Yamaha tima.

Zarco će tako nastaviti karijeru gdje je i započeo – na KTM-u. Johann je jako zadovoljan novim ugovorom i jedva čeka vidjeti što će mu Austrijanci pripremiti dogodine.

Velike se nade polažu u rast i razvoj KTM Red Bull Racing tima kojem je akvizicija Zarca veliki iskorak MotoGP projekta. Francuzu će kolega biti cijenjeni Pol Espargaro.

“Dobili smo povjerenje kako imamo kapacitet za napraviti pobjednički motocikl. Johann inače ne bi došao ovdje da nije vidio tu priliku i stekao povjerenje”, kaže šef KTM-ove momčadi Pit Beirer.

“Osjećamo se izuzetno odgovorno kako bismo poboljšali paket i da u najmanju ruku nastavi s rezultatima kakve već ima. Prve smo se dvije godine uhodavali i gradili projekt kako bismo bili u dobroj poziciji”.

Zarco na KTM-u iz juniorskih dana

“Naš je cilj dovesti najbolje vozače, a to je očito bio Johann jer se u satelitskom timu uspješno nosi s momcima na tvorničkim motociklima. Visoki plasmani i redoviti startovi iz prvog reda pokazuju kakav je on srčani borac jakog duha”, objasnio je Beirer.

“Uvjeren sam da ćemo prijeći na novu razinu s vozačem poput Johanna s nama”, zaključio je šef KTM-ova tima.

Johann Zarco je još uvijek vozač Tech3 Yamahe i sudržavao se od velikih komentiranja. Jedino što je objavio je poruka putem mreža: “Moja karijera će nastaviti tamo gdje je i započela – na KTM-u”.

“Sad kada ste razumjeli, od sljedeće sam godine KTM-ov vozač na dvije godine. Jako sam sretan što ću voziti za KTM s kojima dijelim mnoge ambicije. Spreman sam za utrkivanje!”, piše Zarco na svom Twitteru.

1 KOMENTAR

Comments are closed.