Johann Zarco je odvozio fantastičan krug pred domaćom publikom na stazi Le Mans. Nevjerojatni vozač satelitske Yamahe će krenuti utrku ispred vodećeg u poretku Marca Marqueza i Danila Petruccija.

Zarco je dao sve od sebe i izvukao posljednji atom mogućnosti motocikla. Na krilima atmosfere i publike je uspio svladati Marqueza magičnim krugom gdje je bilo pitanje hoće li uopće završiti krug. Vozio je na rubu i pad je bio vrlo moguć, ali gume su odradile posao.

Francuz će sutra dati sve od sebe da dođe pred prvom pobjedom u kraljevskoj klasi pred preko 200 tisuća gledatelja, a sutra se očekuje i preko 300 tisuća!

Ovog je vikenda od prvog slobodnog treninga do kraja kvalifikacija bilo preko 65 padova pa nas zasigurno očekuje uzbudljiva i napeta utrka do samog kraja.

Marc Marquez nema namjeru popustiti najboljem prošlogodišnjem početniku Zarcu te će voziti agresivno kao i uvijek za pobjedu.

Odličan je bio Danilo Petrucci na satelitskom Ducatiju koji je s kolegom Jackom Millerom u centru pozornosti zbog mogućeg unaprijeđenja u tvornički Ducati jer je svakim satom izvjesniji odlazak Jorgea Lorenza iz momčadi.

Iz drugog će reda krenuti sve bolji Andrea Iannone na Suzukiju, a potom Ducatijev veseli duo Dovizioso / Lorenzo. Iza njih kreću Jack Miller i Yamahin dvojac Vinales / Rossi koji su se prošle godine do zadnjeg stotinjak metara borili za pobjedu.