Marc Marquez je odvozio utrku u svom prepoznatljivom stilu na francuskom Le Mansu i došao do treće pobjede ove sezone. Sačuvao je prvo mjesto u prvom krugu i odjurio najbližim pratiteljima na Ducatiju na sigurnu udaljenost.

Marquez je kontrolirao utrku od početka do kraja i unatoč prijetnjama Ducatijevaca, odolio napadima i udaljio se u sigurno vodstvo. Aktualni prvak je metronomski počeo pritiskati i dao konkurentima do znanja kako je danas klasa za sebe.

Marq je danas bio klasa za sebe

Iza njegovih leđa se vodio četveroboj između Ducatijeva dvojca Dovizioso-Petrucci, Jacka Millera na satelitskom Pramac Ducatiju i Yamahina Valentina Rossija.

Borba između Doviziosa i Petruccija je uzgledala kao da nisu momčadski kolege. Petrux nije dao mira Doviju u zadnjih pet krugova s učestalim pokušajima napada koji su ponekad bili na samom rubu. Na kraju su uspjeli završiti utrku na vrlo dobrom drugom i trećem mjestu u poštedjeli momčad moguće eskapade.

Jack Miller je odlično pritisnuo Marqueza u početku utrke, ali su mu gume popustile i morao je usporiti tempo da završi utrku. Pred kraj utrke se uspio sačuvati od veterana Rossija i potvrditi jaku formu Ducatiju na Le Mansu.

Borbeni Ducatijevci su nas zabavljali većinu utrke

Danas nije bio Yamahin dan jer je Rossi osvojio tek peto mjesto, a pretprošlogodišnji pobjednik Maverick Vinales je pao u sedmom krugu. Yamaha je bila dobra u zavojima, ali im je nedostajalo brzine i akceleracije na ravnim dijelovima.

Valja istaknuti odličan rezultat i šesto mjesto Pola Espargara na KTM-u. Španjolac je startao s 12. mjesta, ali se čudesno uspio probiti u prvom krugu do vodeće skupine. Tempo nije uspio pratiti, ali je sačuvao izvrsno šesto mjesto za Austrijance.

Sljedeća se utrka vozi u talijanskom Mugellu za dva tjedna. To će biti izvrsna prilika za Ducati da prekine Marquezovu dominaciju i pobjednički post pred domaćom publikom.