Marc Marquez je osvajač Pole pozicije za VN Francuske u kišnom Le Mansu ispred Ducatijevog trojkca Petrucci, Miller i Dovizioso.

Marquez je čak triput u sat vremena sa svojom Hondom završio u pijesku prilikom proklizavanja. Prvak je tražio zadnju granicu prianjanja koja mu je izuzetno pomogla prilikom brzog kruga.

“Danas je bio dan kada ne želiš biti vozač”, kazao je Marc u prvoj izjavi. “Bilo je jako teško jer se izmjenjivala jaka i slabija kiša. Bilo je bitno održati gume i paziti gdje ima vode na stazi”, kazao je.

Ducatijevi vozači mogu biti zadovoljni formom po jako zeznutim uvjetima. S čak tri vozača za leđima Marquezu, mogu očekivati dobar rezultat u sutrašnjoj utrci.

Specijalist za kišne i promjenjive uvjete Danilo Petrucci je još jednom potvrdio zavidnu formu, a u stopu ga je ispratio još jedan kišni specijalist Jack Miller. Australac je bio ljutit po završetku kvalifikacija zbog pada prilikom obaranja brzog kruga i jer je mislio da može bolje.

Marquezov rival Dovizioso može biti zadovoljan četvrtim mjestom dok su Yamahe Valentino Rossi i Maverick Vinales priželjkivali bolji rezultat. Sutra će Doktor startati s petog mjesta, a Viniles s tek 11.

Drugi u poretku Alex Rins na Suzukiju je ispao još u prvoj rundi kvalifikacija i startati će s tek 19. mjesta.

Utrka je sutra prema rasporedu u 14 sati, a očekuju se slični vremenski uvjeti kao i danas, tako da će ubzuđenje do samog kraja utrke biti zagarantirano.