Johann Zarco je osvajač prve Pole pozicije na otvaranju sezone u Katru na trkalištu Losail. Francuz je impresivno započeo posao i potvrdio status buduće zvijezde.

Vozač Tech3 Yamahe je pod noćnim svjetlima uspio postaviti novi rekord, brži za četvrtinu sekunde od prijašnjeg Jorge Lorenza iz 2008. godine.

Zarco je s vremenom 1:53.680 bio za 0.202 brži od aktualnog prvaka Marca Marqueza na Hondi.

Iako je izgledalo da će Talijan Dovizioso biti izgledan osvajač najbolje pozicije, u zadnjim se minutama dogodio pravi nalet nekolicine vozača.

Među njima se ponajviše istuču već navedeni dvojac te odlični talijanski karabinjer Danilo Petrucci na Pramac Ducatiju.

U posljednjim sekundama, Cal Crutchlow na LCR Hondi je od Doviziosa bio brži za samo dvije tisućinke, čime je Talijanu iz Foglija malo otežan sutrašnji početak utrke jer je Britanac tvrd orah.

Odličan je bio Alex Rins koji je najavio Suzukijev povratak u gornji dom poretka vrlo dobrim šestim mjestom. On je zatvorio krug osvajača top dva startna reda.

Iz trećeg reda će krenuti iskusni asevi Dani Pedrosa, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo.

Maverick Vinales unatoč ambicioznim izjavama nije uspio ispuniti očekivanja. Bio je najsporiji vozač drugog dijela kvalifikacija i jedini od natjecatelja sa zaostatkom većim od sekundu za impresivnim Zarcom.

Svjetla na semaforu u katarskom trkalištu Losail se gase sutra u 17 sati po našem vremenu.