Debitantska zvijezda Motogp-a Johann Zarco priznaje da se prisjećao pada u Katru dok je bio u vodstvu domaće utrke u Le Mansu.

Zarco je startao VN Francuske kao treći iza vozača Yamahine tvorničke momčadi Valentina Rossija i Mavericka Vinalesa. Na veliko oduševljenje publike je preuzeo vodstvo utrke u prvom zavoju i zadržao prednost sve do sedmog kruga kada ga je prestigao Vinales.

Uspio je zadržati drugo mjesto i pratiti vodećeg Vinalesa sve do završnice utrke kada ga je prestigao Rossi. Vratio je drugo mjesto kada je Talijan izletio u posljednjem krugu dok se borio s Vinalesom za pobjedu.

Zarco je pao dok se nalazio u ugodnom vodstvu debitantske MotoGP utrke u Katru. Poslije utrke je priznao kako mu je taj incident bio na umu kada je preuzeo vodstvo na početku utrke u Le Mansu.

Francuz je oduševljen samim time što je ostvario svoje prvo postolje u kraljevskoj klasi pred domaćom publikom. Kaže da mu je Vinales pomogao da održi tempo i mir.

“Za mene je vodstvo utrke pred domaćom publikom bilo predivno iskustvo… Istina je da sam kao i u prvoj utrci imao jako dobar osjećaj u prvim zavojima pa sam i ovaj put iskoristio priliku na kočenju”, navodi Zarco.

“Dok sam bio u vodstvu imao sam kratko prisjećanje iz Katra i rekao sam sebi: Hej, nemoj ponoviti istu pogrešku!”. Uvjeti su bili bolji u Le Mansu pa je bilo lakše ostati na motociklu nego u Katru gdje je bilo jako klizavo.

“Kad me Vinales prestigao bilo je sjajno što sam vidio kako je brz i da ga mogu slijediti. To je bilo ključno za postolje, pratio sam njegov tempo i na taj način išao do cilja”, dodaje Zarco.

“Pri kraju je Valentino bio veoma jak i nije ostalo još mnogo krugova niti prijanjanja guma. Bio sam siguran na trećem mjestu, ali kada se počeo boriti s Maverickom, razmišljao sam, ovdje u Francuskoj je prilično zeznuta staza pa se možda nešto i dogodi”. I dogodilo se, Rossi je proklizao i završio u pijesku, a Zarco ugrabio odlično drugo mjesto i velikih 20 bodova.

“Jako sam sretan s velikom posječenošću obožavatelja. Nikad nisam bio u ovako jakoj formi i sada samo učim i uživam”, zaključila je nova zvijezda Zarco.