Jučerašnji heroj domaće publike Johann Zarco je završio svoj nastup padom u potjeri za vodećim Jorge Lorenzom.

Zarco je želio što prije prestići Lorenza jer mu je Marc Marquez puhao za vratom, ali je izgubio kontrolu prednjeg kraja motocikla i proklizao u pijesak.

Zarco je odlično započeo vikend novim rekordom kruga u kvalifikacijama na stazi Le Mans Bugatti (kraća verzija).

“Znam da sam imao brzinu, nisam siguran je li bilo dovoljno za pobjedu, ali postolje je bilo moguće”, govori 27-godišnji Francuz.

“Problem se zbio u početku utrke jer je pretjecanje Lorenza bilo jako teško. Pokušavao sam, ali nedostajalo mi je ubrzanja, a tada opet morate početi s kraćenjem prednosti. To mi je oduzelo masu energije”, objašnjava.

“Pritiskao sam više od 100 posto i to me natjeralo na pogrešku u zavoju. Zaista nisam očekivao pad”

“Morao sam biti strpljiviji i s lakšim motociklom pokušati, ali u tom trenutku zbog pritiskanja nisam mogao tako odreagirati”, dodaje.

Zarco odbacuje tvrdnje kako su visoki pritisak i očekivanja pred domaćom kumovala nesreći. Ovo mu je iskustvo prema njegovim riječima dobro došlo u prikupljanju iskustva.

“Ovo je bio isključivo moj pad. Dao sam sve od sebe da ostvarim san pobjede, i to je sve. Nije lako voziti pod pritiskom kad svi ljude vrište moje ime, ali zadovoljan sam situacijom”.

“Nastojim ostati pozitivan i uživati. Sjajan je osjećaj startati s Pole pozicije nekoliko minuta poslije nacionalne hime “marseljeze”. Bio sam nasmiješen, opušten i spreman u glavi jer sam prihvatio motocikl spreman za pobjedu”, zaključio je najbolji početnik sezone 2017.