Vozač Tech 3 Yamahe Johann Zarco je zadnji dan testa u Sepangu koristio šasiju iz prethodne godine te je potom potvrdio da će na istoj testirati i na Tajlandu.

Prva dva dana testiranja u Sepangu Francuz je koristio inačicu motocikla iz 2017. godine, no zadnji dan se vratio na stariju inačicu, što potvrđuje koliko je Yamaha bila “loša” prošle sezone te još jednom opravdava pritužbe Rossija i Vinalesa.

Zarco je rekao da je motocikl općenito dobar, ali se na kraju dana žalio na brzinu i potom je odlučio da se vrati na stariju verziju šasije. Posljednjeg dana testiranja nakon što je vozio na starijoj verziji priznao je kako je to bolja opcija za njega i kako mu olakšava posao.

“Zadnji dan sam koristio svoj motocikl iz prošle godine i kako bih dobio još više informacija i pronašao bolji osjećaj”, rekao je Zarco.

“Ujutro su bili savršeni uvjeti i bio sam brz, ali ne dovoljno. Barem sam mogao imati dovoljno pianjanja koje mi je nedostajalo dan prije.”

“Sad u ovome trenutku, stara verzija motocikla je bolja za mene jer mi olakšava posao”, dodaje.

Zarco je rekao da će nastaviti koristiti šasiju iz 2016. godine i na Tajlandu te da će pokušati kopirati Lorenzov stil iz doba kada je vozio Yamahu.

“Još uvijek ima stvari koje trebam naučiti. A na sljedećem testu ću nastaviti raditi s motociklom kojeg sam koristio prošle godine.”

“Želim naći način da vozim kao Lorenzo prije dvije godine jer mislim da će mi to pomoći biti brži”, zaključuje Zarco.