Zarco: Jako sam sretan s postignutim rezultatom

zarco

Johann Zarco se nakon strateške katastrofe u Brnu vratio u velikom stilu na VN Austrije. Ponovno je bio bolji od vozača tvorničke momčadi Yamahe, a i najbrži satelitski vozač.

Nakon VN Katalonije, Austrija je prva utrka na kojoj je Zarco ponovno zasjeo na vrh među satelitskim timovima i vratio se u borbu za titulu debitanta godine.

Tome u prilog ide i odustajanje u utrci njegovog kolege, a ujedno i glavnog konkurenta Jonasa Folgera.

“Bila je to dobra nedjelja i jako sam sretan zbog onoga što smo postigli. Jutro je bilo teško za zagrijavanje i bio sam zabrinut kako će se stvari odvijati u utrci”, rekao je Zarco.

“Ipak, poslijepodne je temperatura bila viša nego u ijednom drugom dijelu vikenda i mekane komponente su bile najbolji izbor guma. Imao smo dobar osjećaj, ali nismo mogli predvidjeti što će se dogoditi u utrci”, nastavio je Johann.

Zarco je utrku startao kao šestoplasirani i tijekom utrke se probio na peto mjesto. Završio je blizu četvrtoplasiranog Jorgea Lorenza, ali na sigurnoj udaljenosti od šestoga Mavericka Vinalesa.

“U svakom slučaju sam zadovoljan početkom utrke i činjenicom da sam se uspio izboriti u prvom krugu. Nakon petog kruga sam se osjećao stvarno jakim, ali bilo je previše riskantno za pretjecanje. Kada sam došao do petog mjesta počela je lagana degradacija guma, ali uspio sam je savladati.”

“Htio sam uhvatiti Lorenza na četvrtom mjestu, no tada je to bilo nemoguće, a istodobno sam htio zadržati petu poziciju jer je Vinales iza mene jako pritiskao”, dodaje Zarco.

“Na kraju, to je bio savršen kraj i jako sam sretan što sam se vratio u prvih pet. Ovaj rezultat je super za prvenstvo, kao i za moje samopouzdanje. Borba s vodećim momcima je jako uzbudljiva!”, zaključio je Zarco.

Valja napomenuti da je mladi Francuz u potjeri za vodećima oborio rekord kruga, a to je samo još jedan u nizu dokaza da je pred njim svijetla budućnost u MotoGP-u, a vjerojatno i osvajanje laskave titule ‘Rookie of the Year’.