Johann Zarco vjeruje da je nakon Tajlandskog testa blizu stopostotnog iskorištenja potencijala Yamahinog motocikla iz 2016. godine.

Zarco je završio testove na drugome mjestu sa samo 0.086 sekundi zaostatka za Danijem Pedrosom te daleko ispred vozača tvorničke Yamahe.

Rossi i Vinales su i dalje tražili razne postavke i mogućnosti novoga motocikla dok je Zarco nakon testa u Sepangu odlučio koristiti stariju verziju iz 2016. godine te iz nje izvući maksimum.

“Kao što sam i prije napominjao, ovaj motocikl ima veliki potencijal i moram ga iskorištavati 100 % svaki puta kada sjednem na njega”, rekao je Zarco.

“Treći dan mislim da sam bio jako blizu tih 100 % i moglo se vidjeti da sam konkurentan, zato moram dobro sve razumjeti da to mogu ponoviti i u budućnosti.”

Upitan kako se vidi u odnosu na ostale u narednoj sezoni odgovara: “Mogu biti blizu podija ili na njemu”.

Francuz stavlja Marqueza kao glavnog favorita: “Marc je najjači, može se igrati s motociklom i može svaki krug biti brži od mene.”

“Dakle ako govorim samo o pobjedi, Marc je favorit, ali ja mogu biti na postolju uz njega”, dodaje.

Zarco je opet ponovio kako želi kopirati precizni i glatki stil Jorgea Lorenza kako bi izvukao maksimum iz dvije godine staroga motocikla.

“Još uvijek sam uvjeren da je Lorenzo jako brz. To potvrđuje rekord staze u Maleziji. To znači da je Ducati napravio dobar posao, ali i da je brz vozač”.

“Dok je vozio Yamahu bio je puno puta na ovoj razini. Možda se na Tajlandu nije u potpunosti pronašao, ali njegov stil je brz i pokušavam ga razumjeti”, zaključuje Zarco.