Yamaha je završila privatni dvodnevni test u Sepangu i time okončala sve MotoGP vožnje u 2017. godini.

Testiranja su odradili vozači tvorničke momčadi Valentino Rossi i Maverick Vinales te vozač satelitske momčadi Tech3 Johann Zarco.

Nijedan od spomenute trojke nije bio prisutan u Jerezu prošlog tjedna, kao ni vozači Repsol Honde Marc Marquez te Dani Pedrosa iz razloga da bi na sljedećim testovima u 2018. godini imali više manevarskog prostora oko raspodjele testnih dana.

Iako Yamaha nije objavila nikakav osvrt na testiranje logično bi bilo da su radili na novoj specifikaciji motora za sljedeću sezonu.

“U Sepangu smo se usredotočili na testiranje različitih motora, a nakon što odlučimo kakvu ćemo specifikaciju koristiti, krenut ćemo s odabirom nove šasije, ali nikakva rješenja neće doći prije siječanjskog testa”, rekao je Yamahin izvor za Motorsport.com.

Rossi i Vinales su imali četiri različite izvedbe motocikala na raspolaganju prilikom testa s kombinacijama šasija iz 2016. i 2017. godine, a Zarco je imao samo dvije inačice motocikla prilikom testiranja.

Yamahina trojka je u ponedjeljak uspjela imati i testiranje u mokrim uvjetima, što im je svakako bonus zbog svih problema koje nisu mogli riješiti tijekom sezone u kišnim utrkama.

Yamaha je tako zaključila MotoGP akciju za ovu godinu. Sljedeće službeno testiranje kreće 28.01.2018., nakon dvomjesečne zabrane svih akcija na svjetskim stazama.