Maverick Vinales kaže da su napravili promjene na Yamahinim postavkama s kojima se sada puno bolje osjeća na motociklu. Potvrdio je to najboljim vremenom na prvom danu testa u Katru.

Vinales i Yamaha se nisu dobro provodili većinu predsezonskog testiranja. Vinales se potužio da ima najteže testove otkad se priključio momčadi iz Iwate.

Situacija se prvim testom u Katru bitno promijenila jer su Yamahini vozači Vinales, Rossi i Zarco zauzeli mjesta u top 7.

Španjolac navodi kako je s promjenom postavki motocikla dobio puno pozitivniji osjećaj na područjima gdje su se dosad mučili.

“Pokušavali smo različite postavke i u početku se nisam dobro osjećao jer smo imali iste probleme kao u Tajlandu. Nakon promjene postavki, stvari su se počelje poboljšavati i dobio sam pozitivan osjećaj”, objašnjava Vinales.

“Naposljetku sam započeo duži stint kako bih se koncentrirao na vozački stil i motocikl izgleda dobro, konstantan je i upravljiv”.

Vinales navodi kako im katarska staza odgovara nešto više od prethodnih tako da još imaju mjesta za napredak, poput brzine kroz zavoj i skretanja u njih.

Rossi: Katar odgovara Yamahi

Njegov kolega Valentino Rossi je opisao dan pozitivnim, ali i naglasio da staza izuzetno odgovara Yamahi. Doktor smatra da rezultat nije pokazatelj napretka na motociklu, već isključivo staze.

“Motocikl ovdje ide jako dobro i imamo pouzdanje u prianjanje guma, ali isti smo koristili prije dva tjedna u Tajlandu gdje smo imali raznih problema”, navodi Rossi.

“Bili smo brzi, ali imamo još puno posla na šasiji i elektronici. Sa sedmim mjestom nemam razloga biti oduševljen, ali sa samo tri desetinke zaostatka za vodećim mogu reći da i nije tako loše”, zaključio je Doktor.