Yamahina tvornička momčad je danas u Madridu predstavila svoje uzdanice s kojima će ponovno napasti vrh MotoGP poretka.

Valentino Rossi i Maverick Vinales su skinuli presvlaku s motocikla i predstavili nove boje Yamaha Movistar MotoGP tima za sezonu 2018.

Nova liverja naginje prema tamnijoj plavoj s nešto više bijele od prethodnice, a otkrivena je tek pred kraj prezentacije.

“Jako su nam bili bitni postsezonski testovi u Valenciji i Sepangu”, kazao je momčadski direktor Massimo Meregalli. “Uspoređivali smo iste stvari na različitim stazama i uvjetima”.

“Na kraju petog dana smo mogli odlučiti što će nam biti daljnja podloga za Valentina i Mavericka na prvom predsezonskom testu u Sepangu za nekoliko dana”.

Sad će se momčad posvetiti radu na potvrdi valjanosti i razvijanju dijelova.

“Sad u Sepangu moramo potvrdu što smo otkrili krajem studenog, a tada započinjemo s razvojem motocikla i novih dijelova u Japanu”, objašnjava šef momčadi.

“Također ćemo raditi na elektronici koju nismo ispitivali u studenom i očekujem poboljšanja na tom području. Na tome smo dosta gubili prošle godine i sad očekujem da taj problem riješimo”.

“Cilj za ovu godinu je isti svakom vozaču i momčadi: pobijediti”, zaključio je Meregalli.

Glavne zvijezde Valentino Rossi i Maverick Vinales su dobili priliku obratiti se publici na samom kraju. Pričali su o očekivanjima za narednu sezonu u kojoj očekuju bolju formu nego prošle sezone.

23-godišnji je Vinales potvrdio produženje vjeronosti potpisivanjem dvogodišnjeg ugovora s Yamahom Movistar.