Tehnički komentari testiranja Valentina Rossija su mnogo vrijedniji od onih što ih njegov timski kolega Maverick Vinales iznosi, priznaje voditelj tima Massimo Meregalli.

Nakon vrlo dobra prva dva dana testiranja u Sepangu, posljednjeg dana su se mučili. Rossi i Vinales su ponovno imali probleme s prianjanjem stražnjeg kotača.

“Mislio sam da mogu biti još brži [nego prethodnog dana], a zapravo sam se puno više mučio. Moramo otkriti problem. Ne znam što se točno dogodilo”, rekao je Rossi.

S druge strane, Vinales je bio toliko razočaran vremenima krugova da je ušao u boks i parkirao svoj motocikl uz komentar:” Odlučio sam se zaustaviti jer moje vrijeme kruga nije onakvo kakvo bi trebalo biti.”

Zanimljivo je da su problemi došli taman nakon Vinalesova potpisa novog dvogodišnjeg ugovor s Yamahom, a Rossijeva se potvrda očekuje u narednim tjednima.

Unatoč činjenici da je Vinales prvi od dvojice koji je obnovio svoj ugovor, tim se i dalje više usredotočio na Rossijevu dijagnozu problema u Sepangu. Naime, prilikom saslušanja problema uglavnom prednost ima onaj vozač koji ostaje duže u timu.

U ovom slučaju je ipak logično da će prednost imati Rossi koji je sa sedam naslova u kraljevskoj klasi daleko iskusniji i ima puno više znanja od 23-godišnjeg Vinalesa. Čak bismo se usudili reći i više od ikoga u sportu.

“Valentinova procjena je od veće važnosti nego Maverickova, i to je normalno”, rekao je Meregalli. “Rossi ima 39 godina, a Vinales 23. Maverick mora to iskoristiti i upiti još puno znanja”.

“Također, istina je da svaki vozač ima drugačiji stil i trebaju mu neke specifične stvari, ali naš motocikl se može voziti samo na jedan način i ako je baza dobra obojica će biti sretni”, zaključuje Meregalli.