Wolff: Mercedes ne zanimaju vozači ostalih timova!

wolff

Mercedesov šef Toto Wolff kaže da Mercedes ne razmišlja o vozačima iz suparničkih momčadi u vlastitoj postavi 2019. godine.

Oba Mercedesova vozača istječe ugovor na kraju sezone, ali Lewis Hamilton i Valtteri Bottas bi uskoro trebali potvrditi nastavak suradnje i potpisati nove ugovore.

Upitnik nad glavom Valtterija Bottasa se nakon impresivnih izdanja gotovo izbrisao. Finac je imao nesretnih trenutaka ove sezone, ali to ne bi trebalo puno utjecati kada ovakva vrsta odluke bude došla na repertoar.

Mercedes pod sobom trenutno ima tri vozača iz omladinskog programa. To su Esteban Ocon, Pascal Wehrlein i George Russell. Jedini je Ocon trenutni vozač u F1, mladi Russell je u F2 seriji, a Wehrlein se vratio DTM-u.

Wolff kaže da će se u slučaju Mercedesova interesa za novim vozačem, radije obratiti svom kadru, nego vozačima Red Bulla ili Ferrarija.

“Sada ne tražimo vozače van Mercedesova programa. Kao prvo, dajemo podršku aktualnoj postavi jer ako si sretan sa svojom ženom, zašto bi gledao drugdje?”, pita se Wolff.

“Mi smo zasad zadovoljni s dvije žene, a imamo i treću (Ocon), i nova nas ne zanima”, kroz šalu će Wolff.

Najjasniju sliku ćemo imati povratkom u europski dio sezone, a nakon Kanade će stvari biti poprilično definirane. U srpnju bi trebalo biti intenzivno što se tiče pregovora.

Wolff je izjasnio mirnoću kad je vozačka postava u pitanju. Zadovoljni su sa seniorskim i razvojem juniorskih vozača pa se nemaju oko čega brinuti.

“Jako smo sretni kako Valtteriju ide ove sezone. O Lewisu nemamo što puno pričati, on je najbolji aktualni vozač po mom mišljenju, a imamo briljantne mladiće Ocona i Russela. Zaista sam optimističan u vezi Mercedesove budućnosti”, kaže Wilff.

U vezi Hamiltonova ugovora, Wolff kaže da nisu u zadnje vrijeme vodili pregovore jer su se morali koncentrirati oko tekućih stvari od većeg prioriteta. “Mislim da smo dobro posloženi oko uzajamnog očekivanja, samo moramo pronaći vremena za sjesti i popričati”, zaključio je Wolff.