Mercedesov as Lewis Hamilton kaže da se nije želio uplesti u borbu s kolegom Valtterijem Bottasom jer je prvu na umu imao vlastitu momčad.

Bottas na čistoj strani staze lošije startao od Hamiltona na prljavoj. Dvojac srebrnih strijela je usporedno prošao zavoje 1 i 2, a onda se Bottas izdvojio u vodstvu jer je Hamilton odlučio popustiti.

Hamilton je poslije utrke kazao da nije želio previše pritiskati Bottasa jer je na umu imao interes momčadi. Već je imao takvih situacija u prošlosti s bivšim kolegom Rosbergom i ovaj put je bio ‘pametniji’.

“Bilo je jako teško odlučiti, ali na kraju kad su u velikom timu kao što je Mercedes, mnogo ljudi ovisi o nama. Bilo bi jako sebično da sam ga više pritiskao.”, izjavio je Lewis.

“Ja bih dobio poziciju, a Valtteri bi najvjerojatnije pao pod ugrozu Ferrariju, tako da moramo raditi skupa. Iako sam ga želio prestići, morao sam biti oprezan čitavo vrijeme”, objašnjava.

“Dao sam mu prostora da sačuvamo vodstvo i ostanemo u utrci. Ja sam na kraju izgubio, ali to je ponekad žrtvu koju se mora prinijeti za pobjedu. Da se Ferrari nalazio na njegovom mjestu, sigurno bi bilo drugačije”, dodaje.

Hamilton smatra da će se sličan trend nastaviti i u nastavku sezone. Misli da on i Valtteri imaju dobar odnos i pokazuju poštovanje jedan prema drugom.

“Raspravljamo prije utrke i sklapamo džentlmenske dogovore kojih se držimo”, zaključio je.

Iako je poslije utrke prvo kazao da je ‘dao’ prvo mjesto Bottasu, poslije se ispravio i kazao da je Finac napravio sjajan posao i zasluženo pobijedio.