Pascal Wehrlein je na izlaznim vratima iz momčadi Sauber na kraju ove sezone usprkos vrlo dobrim rezultatima i performansama.

Prema pisanju njemačkog lista Bild, Wehrlein će u 2018. godini postati Mercedesov rezervni vozač ili će otići u drugu trkaću seriju.

Tokom vikenda u Mađarskoj, Sauber je najavio raskid suradnje s Hondom za iduću sezonu te produženje ugovora s Ferrarijem.

Dogovor je sklopljen i Sauber će od iduće sezone primati novu Ferrarijevu pogonsku jedinicu. Predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne je potom izjavio da je Sauber postao Ferrarijeva juniorska momčad u kojoj će voziti jedan od njihovih juniorskih vozača.

Pitanje je samo tko će to biti? Na izboru imaju Antonija Giovinazzija i Charlesa Leclerca. Navodno je stariji Giovinazzi favorit za sjedište, ali ne valja otpisati niti supertalentiranog Leclerca koji dominira u F2.

Marcus Ericsson bi zasigurno trebao ostati u timu jer ga sponzori značajno financijski podupiru.

Wehrlein je usprkos vrlo dobrim nastupima, ostao bez sjedišta i statusa trkaćeg vozača. “Osvojio sam svih pet bodova za momčad. Kvalifikacijski nam je omjer 8:2. Ne znam što više mogu učiniti?”, kazao je Whelrien Bildu.

Postoji mogućnost da se naturalizirani Nijemac vrati u DTM, ali s obzirom na Mercedesovo povlačenje po završetku sezone 2018, ni tu mu nema perspektive. Preostaje mu Formula E kao jedna od “boljih” opcija.