Sauber je spreman otkriti vozačku postavu za sezonu 2018 ovog vikenda u Abu Dhabiju, a u međuvremenu su se pojavile špekulacije da bi dogodine mogli nositi ime Alfa Romeo!

S obzirom da je Sauber sada u vrlo bliskom odnosu s Ferrarijem, u momčadi će prvu priliku za F1 nastup dobiti predstavnik Ferrarijeve akademije Charles Leclerc.

U igri je još bio Antonio Giovinazzi, ali odluka je prevagnula na stranu mlađeg vozača iz Monaka. Iz same momčadi ne žele prekinuti suradnju s Marcusom Ericssonom radi dobrih veza s velikim sponzorom.

Finalna odluka momčadi se još očekuje jer Ferrarijev predsjednik Sergio Marchionne razmišlja o brendiranju švicarske momčadi u Alfa Romeo. Na taj bi način podigao odnos na novu razinu i vjerojatno dobio još jedno vozačko mjesto.

Marchionne već neko vrijeme spominje ime Alfa Romeo te zaziva prvi povratak slavne momčadi nakon 1985. kad se povukla sa F1 scene. S obzirom na Sauberovu želju za dugotrajnim partnerstvom s Ferrarijem, ne isključuje se ni takva mogućnost!

“Alfa Romeo u Formuli 1 bi mogla postati mjesto razvoja mladih talijanskih vozača. Najbolji među njima Giovinazzi je već s nama, dok se ostali jako muče da dođu do mjesta”, kazao je Marchionne prošle godine talijanskim medijima.

Još nije velika vjerojatnost da će se Alfa već od iduće sezone vratiti u F1, ali zasigurno postoji šansa koju bi Ferrario mogao iskoristiti. Glavnu će riječ imati Marchienne koji je napominjemo u napetim odnosima s vlasnikom F1 – Liberty Medijom.