Šef Saubera Frederic Vasseur vjeruje da imaju savršenu vozačku postavu koju čine etabilirani Šveđanin Marcus Ericsson i izvanredni Monegažanin Charles Leclerc.

“Uvjeren sam da Marcus i Charles čine savršenu postavu od samog početka. Jedan je iskusan vozač, a drugi je talent u razvoju”, kazao je Vasseur po predstavljanju novog bolida.

Šveđanin je započeo F1 karijeru u Caterhamu 2014. i otad je skupio 76 nastupa. Bodove nije osvojio od 2015. na VN Italije. Momčad je bila pod paljbom zbog otpuštanja jedinog osvajača bodova Pascala Wehrleina i zadržavanjem Ericssona ponajprije radi sponzorskih novaca.

“On je naš vrijedan član tima i dobijamo prednost zbog njegova iskustva i preciznih tehničkih povratnih informacija. Charles s druge strane ima izvanrednu F2 sezonu iza sebe i zaslužuje biti na F1 gridu ove godine”, kaže Vasseur.

Leclerc je član Ferrarijeve vozačke akademije i prvi vozač koji je osvojio uzastopno prvenstvo u GP3 i F2 (prethodno se zvala GP2). 20-godišnjak je zabilježio već 8 nastupa u bolidima Haasa i Saubera kroz protekle dvije sezone.