Force India i Sauber su službeno povukli zahtjev za tužbu Europskoj komisiji zbog nepoštene utakmice u Formuli 1.

Obje momčadi su ispunile zahtjev još 2015. godine dok je Bernie Ecclestone vršio čelnu ulogu u Formuli 1.

Nakon preuzimanja F1 od strane Liberty Medije, Force India i Sauber su izjasnili zadovoljstvo smjerom u kojem američki vlasnici vode sport.

U posljednjih su godinu dana iz Libertya govorili o mjerama rezanja troškova od koje bi najveće benefite imale ekipe s manjim budžetom.

“Jako smo ohrabreni dijalogom s novim izvršnim direktorom Chase Careyem i njegovim stručnim timom”, stoji u zajedničkom izvješću Force Indije i Saubera.

“Njihov je pristup donio novu kulturu transparentnosti u sport i pokazuje volju da ukaže na fundamentalne probleme kao što su raspodjela nagradnog novca, kontrola troškova i tehničke regulacije”, piše u priopćenju.

“Ohrabreni smo ravnopravnim i poštenim pregovaračkim pristupom koji je poduzela nova uprava Formule 1 prema svim timovima i sluhom o njihovim poteškoćama”, stoji u nastavku.

“Iako su brige koje su nas dovele do zahtjeva u potpunosti opravdane, vjerojemo da ovaj novi pristup pruža nužni stupanj sigurnosti da će se naši problemi objektivno razmotriti”.

“Mi ćemo radije naše poteškoće s kojima se nailazimo u sportu rješavati kroz dijalog, a ne preko pravnih sporova”, zaključak je Force Indije i Saubera.