Force India pred kolapsom, Mallya izgubio upravu

perez

Sud u Londonu je preuzeo kontrolu na upravom Force Indije čime je završila era Vijaya Mallye koji je kupio tim Spyker krajem 2007. godine i doveo ga na s dna na vrh sredine poretka.

Bogati očevi Lancea Strolla i GP3 vozača Nikite Mazepina su navodno zainteresirani uložiti u momčad. S njima je u igri također i britanska kompanija energetskih pića Rich.

Zbog blokiranog računa, momčad duguje vozaču Sergiju Perezu 3 milijuna funti, a Meksikanac i njegov menadžer su već poduzeli akcije koje su možebitno dovele budućnost momčadi pod upitnik.

“Nema animoziteta”, kaže zamjenik direktora momčadi Bob Fernley. “Što god se dogodi, Checo ima pravo na plaću. Nažalost, nismo bili u poziciji za isplatu ranije, pa je izgubio strpljenje”, dodaje.

“Mi ga nemamo razloga prijeko gledati zbog toga jer je odgovornost isplate na momčadi. Bio je u teškoj poziciji i to moramo poštovati, a ne kritizirati”, objašnjava.

Odlične F1 sezone 2016 i 2017 nisu bile dovoljne za spas prve indijske F1 momčadi koja je nadmašila sva očekivanja. Većinski vlasnik Mallya je s dioničarima tražio injekciju s kojom bi prebrodili financijske poteškoće, ali ništa se na vrijeme nije dogovorilo.

“Trenutni su dioničari učinili sve da prvo stabiliziramo kompaniju i pronađemo investitora. Moramo pogurati tim naprijed i odvesti ih u smjeru kojem žele”, govori Fernley.

“Moramo odati priznanje za ono što je Vijay napravio. U 10 godina je od momčadi s dna poretka napravio iznimno kompetitivnu. Jedino je nesretni splet okolnosti otežao put nastavka do konačnog cilja”, zaključio je Fernley.