Maverick Vinales je osvojio najbolji startnu poziciju za VN Francuske ispred momčadskog kolege Valentina Rossija i Johanna Zarca na Tech3 Yamahi.

Samo je desetinka dijelila vodeći dvojac nakon 15 minuta jurnjave na legendarnoj i iznimno zahtjevnoj stazi LeMans.

Yamahe su se vidno popravile nakon problematične VN Španjolske u kojoj im je Zarco sačuvao obraz tek četvrtim mjestom u utrci. Vozači su im se danas dobro osjećali na motorima i mogli su se pouzdati u prijanjanje kroz brze i nezgodne zavoje.

Honde su ovog puta bile u neravnopravnoj formi Yamahama. Marc Marquez je završio tek kao petoplasirani s pola sekunde zaostatka, dok će Dani Pedrosa krenuti utrku s 13. mjesta. Cal Crutchlow će s četvrtog mjesta pokušati iznenaditi vodeći dio poretka.

Danas smo vidjeli napretek vozača u pijesku i van staze u zadnjem treningu što najavljuje iznimno uzbudljivu i neizvjesnu utrku. Izdvojili bi padove Ducatijevce Jorge Lorenza i Andreu Doviziosa te Marc Marquez i Jack Millera kao najupečatljivije.

U sutrašnjoj bi utrci publika u velikom broju trebala pružiti podršku domaćem heroju Johanu Zarcu. Francuska nikad nije imala svjetskog MotoGP prvaka, a Zarco im je kako stvari stoje zlatna prilika.