Marc Marquez je pobjedom na francuskom Le Mansu sve bliže novom naslovu svjetskog prvaka. Glavni konkurent Andrea Dovizioso je svoj nastup završio u pijesku, kao i glavni današnji izazivač, heroj domaće publike Johann Zarco.

Marquez nije započeo utrku kako se nadao, a naprijed se probio Jorge Lorenzo s osvajačem Pole pozicije Zarcom i momčadskim kolegom Doviziosom.

Uvodni krugovi su išli na ruku Ducatijevu dvojcu na mekim gumama, dok se Marquez odlučio za tvrđu kombinaciju koja mu je donijela prednost u drugoj polovici utrke.

Veselje u Ducatiju nije dugo trajalo jer je Dovizioso samo dva zavoja nakon što je prešao u 4. krugu u vodstvo pao i uvelike si smanjio šansu za osvajanje naslova. Sada ga samo magična forma ili Marquezove nesreće mogu vratiti u igru.

Niti slavlje domaće publike nije dugo trajalo jer je Zarco u osmom krugu izgubio kontrolu nad Tech3 Yamahom i zapečatio si vikend. Francuz je pritiskao do krajnje granice u bitki s Marquezom, a staza Le Mans ne prašta. Dovoljan je pokazatelj podatak o preko 100 padova u MotoGP kategorijama ovog vikenda!

Neprilike čelnih ljudi su iskoristili ponajprije duo iz satelitske momčadi Pramac Ducati s Danilom Petruccijem i odličnim drugim mjestom te Jackom Millerom na samo korak do podija.

Doktor Rossi je sredinom utrke izgledao spremnim za napad na drugo mjesto, ali i Marqueza, međutim odlučio se radije za sigurni plasman na podiju nego riskirati pad. Njegov je kolega Vinales završio na tek sedmom mjestu s ogromnim zaostatkom za vodećom skupinom.

Sljedeća se utrka vozi za dva tjedna u talijanskom Mugellu, jednom od najistaknutijih događaja u sezoni zbog predivne staza, ogromne podrške publike i mnoštvo akcije.

1 KOMENTAR

Comments are closed.