Sebastian Vettel je odbacio špekulacije kako bi se mogao povući na kraju sezone 2019, a koje je pokrenuo ni manje ni više, već Bernie Ecclestone.

Bivši vlasnik Formule 1 i bliski prijatelj Vettela, Bernie, nedavno je kazao kako bi četverostruki prvak na kraju sezone mogao napustiti sport.

U vezi ‘prijateljeve’ izjave, Vettel je kazao: “Sigurno neću biti u Formuli 1 koliko i on, to je jedino sigurno! Nadam se samo da ću biti fit i bistar kao on ako uhvatim njegove godine”.

“Jako sam samokritičan, veoma ambiciozan i uvijek s visokim očekivanjima. Još se uvijek osjećam na vrhuncu i znam što radim”, objašnjava Seb.

“Volim voziti, obožavam senzaciju brzine, uživam borbi s konkurentima i imam osjećaj da će mi sve ovo nedostajati ako prekinem. Još sam uvijek sretan što se utrkujem”, nastavlja četverostruki prvak.

“I naravno, još uvijek imam važeći ugovor”, zaključio je Vettel.

U intervjuu za The times prošlog mjeseca, Vettela je najavio neizvjesnot oko svoje F1 budućnosti zbog velikih promjena u tehničkom pravilniku za sezonu 2021. Kazao je da je F1 sve više show-biznis od sporta.

Vettel proteklih sezona bilježi poraze od vječitog rivala Lewisa Hamiltona, a njegova momčad Ferrari nije vidjela naslov od momčadskog 2008. godine. Ako žele opravdati povjerenje i ulaganja, treba im jedan, pod hitno!