Sebastian Vettel je jedan od rijetkih vozača Formule 1 koji nije na društvenim mrežama proteklih godina.

Većina se vozača koristi društvenim mrežama radi interakcije s obožavateljima, a novi vlasnik F1 je od ove godine uklonio restrikcije što se ne smije objavljivati sa staze.

Četverostruki prvak Vettel kaže da nema potrebu objavljivati što radi cijelo vrijeme. “Jednostavno ne razumijem zašto moraš govoriti svima što radiš, gdje si i s kim si”, kazao je za RTL.

“Jednostavno nemam potrebu za time, ali u isto vrijeme ne osuđujem druge što konstantno objavljuju o sebi. Odrastao sam u generaciji koja je bila stidljiva što se tiče fotografiranja ili da ih se vidi”, nastavio je Vettel.

Vettel kaže da ne razumije “selfie” fenomen i da njemu puno više odgovara klasično rukovanje. “Ljudi mi često upadnu: Hej, možemo li se slikati, a kada uzmu sliku, samo nestanu. Ponekad se upitam, zašto to čine, a najčešći mi je odgovor: Nemam pojma”.

“Nekidan mi je pristupio momak s upitom može li se slikati sa mnom kako bi dokazao prijateljima da me susreo. Odgovorio sam mu: Ne možeš biti pouzdan prijatelj ako ti ne vjeruju. Moram priznati da puno više dobijem rukovanjem i podijelim iskustvo s nekim negoli naslikavanjem”, zaključio je Seb.