Vettel o frustracijama, u obranu mu stao Hamilton

vettel kanada

Sebastian Vettel odbacuje navode kako je frustriran u Ferrariju na sličan način kakav je bio u finalnoj sezoni u Red Bullu 2014. godine kada ga je kao friškog četverostrukog prvaka svrgnuo novopridošli Daniel Ricciardo.

Tada je Vettel iznenađujuće poklekao pod brzinom Ricciarda tokom čitave sezone. Australac je triput pobijedio za momčad iz Milton Keynesa i bio ogromnih 71 bod ispred kolege u bodovnom poretku što je primoralo Vettela na brzi bijeg u Maranello.

Vettel se prošle dvije sezone borio za naslov, ali čini se da mu je ove godine i smanjivanje prednosti za Mercedesima gotovo nemoguća misija. Sada se većinu utrka bori sa sve spremnijim momčadskim kolegom Charlesom Leclercom i starim znancem Maxom Verstappenom za podijski plasman.

Seb Vettel kaže da je ova sezona dosta drugačija od sezone 2014. “Prvo bih želio kazati da je to bilo dosta davno. Sada je situacija bitno drugačija i ne vidim nikakve sličnosti”, smatra Nijemac.

“Kada govorite o frustracijama, mislim da ih je bilo tu i tamo, ali nedostaje nam krajnji rezultat. Mislim da na temelju odvezenih utrka, neke su mogle ispasti i drugačije pa moramo biti pošteni i ne suditi po jednom specifičnom krugu”, objašnjava Vettel.

“Ipak, pogreška se dogodila, ali do tog trena smo bili poprilično jaki”, dodaje Seb u vezi performansi na VN Velike Britanije.

“Startali smo kao šesti i našli se na trećem mjestu spletom okolnosti. Pomogao nam je sigurnosni auto, ali smo dobro odradili stint jer smo bili na drugačijoj strategiji od vozača oko nas”.

“Mislim da su i neke druge utrke mogle završiti drugačije, ali se oko toga sada ne brinem. Već su mi misli usmjerene na VN Njemačke”, zaključio je.

Prvi tko je od većih medijskih ‘faca’ kritizirao Vettela je SkySportov komentator Martin Brundle. Britanski F1 veteran vjeruje kako je Vettel izgubio smisao za procjenu i reakciju jer mu se bliži suton karijere.

U Vettelovu je obranu stao dugogodišnji rival Lewis Hamilton i odbacio takve navode.

“Apsolutno vjerujem da će se povratiti. Pogledajte samo teniske velikane, on je kao i oni. Dogodi im se da imaju tešku utrku ili sezonu, ali on je četverostruki prvak”, kaže Hamilton.

“Oporavit će se i iskupiti. Uvjeren sam da ćemo ga vidjeti jakog u narednim utrkama. Tako funkcioniraju vrhunski sportaši”, zaključio je Lewis.