Vettel: Ne treba mi sportski psiholog

vettel

Sebastian Vettel priznaje da je razmišljao o uslugama sportskog psihologa, ali je ideju naposljetku odbacio.

Vettel ove sezone vozi pod velikim pritiskom u Ferrariju. Momčad iz Maranella je nakon višegodišnjeg posta napokon napravila bolid spreman za osvajanje naslova, ali je zadovoljavajući rezultat unatoč performansama bolida izostao.

Samo šest utrka prije kraja sezone, Vettel se nalazi sa 40 bodova zaostatka za vječitim rivalom Lewisom Hamiltonom. Šanse za osvajanje naslova su svakom utrkom sve tanje, ako Seb ne bude konstantno pobijeđivao, a Lewis podbaci najmanje jednom.

U ovom se trenutku sav teret prebacio na Sebova leđa jer je prema mišljenju mnogih pratitelja sporta ove godine trebao osvojiti dugo iščekivani naslov.

“Naravno da sam pod pritiskom”, govori Vettel Auto Bildu. “Većinu vremena ga svaljujem na sebe. Ako znate što možete učiniti, a ne ostvarite, onda niste zadovoljni”.

“Ideja sportskog psihologa je interesantna, ali ne vjerujem da sam susreo osobu koja bi mi mogla pomoći. Istraživao jesam neko vrijeme, tako da me ta tema nije zaobišla”, nastavlja četverostruki prvak.

“Kada ste pod stresom, trebate pronaći ravnotežu. Razvio sam se tokom karijere i pronašao što mi odgovara. Imam dovoljno samodiscipline”, objašnjava.

Vettel priznaje da ne obraća pozornost na kritike u medijima jer u slobodno vrijeme ne lista novine.

“U slobodno vrijeme jedva pratim članke u vezi Formule 1, već samo nogomet. Ne dopuštam kritikama da me sputavaju i vrlo dobro se nosim s tim”.

“Moj je moto ‘Nikad nisi dobar koliko ljudi govore, niti si loš koliko govore”, zaključio je njemački as.