Sebastian Vettel smatra kako Ferrarijev bolid za sezonu 2019 nije tako loš kao što situacija izgleda nakon uvodne faze prvenstva.

Vettel je završio na drugom mjestu VN Monaka i prekinuo Mercedesov niz od pet dvostrukih pobjeda. Ipak, Mercedesov pobjedonosni niz u šest utrka nije prekinut.

Nijemac se popeo na treće mjesto u poretku vozača, ali to mu malo znači kad mu je glavni rival Lewis Hamilton odmaglio na već 55 bodova razlike, a Mercedes Ferrariju nevjerojatnih 118.

“Vidio sam da je Valtteri brži od nas, ali jednostavno nije imao način da nas prestigne jer nam je brzina na pravcu bila jako dobra”, kaže Vettel.

“Razlog je što nam nedostaje downforcea, a to nam je mana koju znamo. Mislim da nam bolid nije loš kao što izgleda. Rezultati su nam trebali biti bolji, ali još je uvijek teško dovesti bolid u optimalni momentum”, objašnjava četverostruki prvak.

“Mislim da možemo biti kompetitivni, ali još nam malo nedostaje. Ključna lekcija nam je brže dovesti bolid u taj prostor”.

“Radujem se narednih 4-5 utrka jer možemo poboljšati auto i rezultate, dodati prianjanja bolidu da možemo voziti brže. Mislim da nemamo tajni i da moramo pripaziti na detalje. Jedino uz puno rada se možemo dovesti na vrh.”, dodaje.

Vettel priznaje kako nije u svojoj najboljoj formi ove godine i nema izlike za Ferrarijeve propuste u 2019. “Ja sam dio tima i ne stavljam se iznad njega”, kaže.

“Imao sam teških trenutaka gdje sam se borio s bolidom i još nisam u zoni u kojoj se osjećam udobno. Meni je udobnost bitna jer tek onda mogu izvlačiti maksimum performansi iz auta”.

“Sve je to povezano s činjenicom da teško dovodimo bolid i gume u optimalni radni prostor, ali jednom kad dođemo, bit će puno bolje i graditi se na tome”.

“Nakon šest utrka nemamo tajni. Gume za ovu sezonu teže dovodimo u optimalnu temperaturu i ne koristimo ih najbolje, a onda pate i generalne performanse bolida”, zaključio je Vettel.