Max Verstappen je nezadovoljan razvojem situacije u Red Bullu. Deficitarna pogonska jedinica Renaulta kasni skoro pola sekunde za Mercedesom i Ferrarijem i svjestan je kako borbu za naslov neće vidjeti narednih nekoliko sezona.

Max Verstappen i Daniel Ricciardo su vjerovali prije početka sezone kako će biti u prilici za boriti se s Mercedesom i Ferrarijem. Kako stvar stoje, ne da su se približili Mercedesu, već ih je i Ferrari uvjerljivo prestigao. Ostali su usamljeni kao treća momčad bez prijetnje odzada.

Iako su Verstappen i Ricciardo vezani ugovorom, u slučaju inzistiranja odlaska, momčad će biti nemoćna. Christian Horner je kazao: “Verstappen ima ugovor, ali ne možete prisiliti vozača da vozi za vas ako on to ne želi”.

Kao prva Verstappenova opcija se drži Ferrari jer mu u ugovoru stoji klauzula da u slučaju lošijih performansi Red Bulla, Nizozemac ima pravo otići u momčad iz Maranella.

Osim Maxa, veoma je nezadovoljan i njegov otac Jos the Boss. Reporter SkyF1 Ted Kravitz kaže da su imali užarenu diskusiju s Helmutom Markom o zbivanjima. Prije sezone im je obećana borba za naslov, a sad nisu sigurni ni za iduću sezonu pa je vrlo vjerojatno da će Max potražiti novi dom.

“Red Bull kaže da drži karte. Ali, jesu li što rekli Sebastianu Vettelu koji je također imao važeći ugovor za iduću sezonu? Ako Verstappen dobije Ferrarijevu ponudu, mislim da će vjerojatno otići iz Red Bulla”, tvrdi cijenjeni Kravitz.

“Mislim da je Max nestrpljiv po pitanju osvajanja prvenstva i da bi rado otišao u momčad s kojom se može boriti za vrh. Ne vidimo Red Bull u borbi za naslov do najmanje 2020. godine kada se mijenjaju pravila, a vjerojatno niti on”, zaključio je Kravitz.