Max Verstappen je vruća roba na tržištu vozača i redovito kolaju informacije o skorom prelasku u Mercedes ili Ferrari. Mladi se Nizozemac napokon po prvi put javno izjasnio po tom pitanju.

“Trenutno imam ugovor s Red Bullom. Oni su mi omogućili ulazak u Formulu 1 i trebao bih biti lojalan”, počeo je Verstappen diskusiju.

“Momčad je jako dobra, lijepo mi je raditi i imam dobar osjećaj u njoj. Ali na kraju, pobjede su najvažnije”, kazao je novinarima.

“Kada mi istekne ugovor, vidjeti ću što mi slijedi. Iskreno, trenutno ne razmišljam o tome”, dodao je.

Jedan od razloga učestalih spekulacija oko Verstappenove budućnosti je i ugovorna klauzula prema kojoj u slučaju lošijih performansi Red Bulla i ponude od Ferrarija, tinejdžer smije napustiti austrijsku momčad.

Ali, čelni ljudi Red Bulla, vlasnik Dietrich Mateshitz i glavni savjetnik Helmut Marko su opovrgnuli takvu mogućnost razvoja.

“Prerano je raspravljati o ugovoru. Vrsta kockanja je naći se u pravoj momčadi u pravo vrijeme”, zaključio je Verstappen.

Na špekulacije kako je nesretan zbog manjka performansi za vodećim Mercedesom i Ferrarijem je odgovorio: “Još sam mlad. Nije mi cilj postati najmlađi svjetski prvak. To bi svakako bio lijep bonus, ali za mene je cilj napraviti što bolju karijeru”.

“Ako dam sve od sebe i budem imao dobar razvoj karijere, a na kraju ne budem osvojio titulu, to je ok što se mene tiče”, kazao je na kraju intervjua.