Red Bull: Promjena pristupa će pomoći Verstappenu u 2018.

verstappen

Red Bull vjeruje kako će promjena vozačkog pristup pomoći Max Verstappnu prijeći preko teških lekcija s kojima se susreće u F1 sezoni 2018.

Monako je bio posljednja stanica u Maxovoj kampanji teških lekcija. Prošlog se vikenda pred kraj zadnjeg slobodnog treninga zabio u zid, dok je u prethodnim situacijama većinom imao okršaje s drugim vozačima (Hamilton, Vettel, Ricciardo) i nesreću u brzom krugu u Bahreinu.

Suma bodova nakon šest utrka izgleda loše na strani Nizozemca. Skupio je samo 35 bodova, dok Ricciardo ima 72 na skontu. Zadnji incident u Monaku je bila kap koja je prelila čašu Red Bulla pa je dobio naređenje s vrha da prestane raditi greške.

Verstappen priznaje da je VN Monaka krenuo mirnim pristupom jer je bilo bitno završiti utrku i eventualno osvojiti top 10 plasman. Bio je glavna zvijezda jer pretjecajne akcije tijesnim ulicama Monte Carla, izuzev njegove, nije ni bilo.

Šef momčadi Horner vjeruje da je Verstappen žrtva vlastitog pretjerivanja u vožnji zbog frustrirajuće forme i da treba pritisnuti ‘reset dugme’.

“On je vrlo svjestan. Pričamo svaki tjedan i posjetit će tvornicu ovog tjedna. Ono što ga najviše frustrira je što radi više nego ikad, osjeća se spremnijim nego ikad, a opet rezultat izostaje unatoč svom uloženom trudu”, objašnjava Horner.

“Kad uđete u takvu spiralu razvoja situacije, najbolje se resetirati. Naći će se stotine mišljenja kako se osoba može nositi s tim, ali jedini tko će se suočiti s tim je Max”.

Horner smatra da su i godine djelomice krivac za Verstappenove greške: “Max je ušao u F1 vrlo brzo i jako mlad. On uči u areni okruženoj mnoštvom ljudi i jurećim autima, a da je bio u nižim kategorijama, ne bi ih nikad ni vidio”.

“Siguran sam da će se Max vrlo brzo izvući iz ove situacije”, zaključio je Horner.