Tragičari VN Singapura – Ferrarijeva strana priče

Osvajač Pole pozicije Sebastian Vettel je imao lošiji start od momčadskog kolege Raikkonena pa je počeo zatvarati unutrašnju stranu. Zbog vodenog spreja nije na vrijeme uočio Maxa i uslijedio je krš koji je obilježio VN Singapura.

Raikkonen i Verstappen su odmah polomili ovjese i odustali, dok je Sebastian Vettel nesvjestan oštećenja na radijatoru nastavio vožnju, ali ne zadugo. Izvrtio se na izlasku iz zavoja 3 i vožnjim u rikverc izbjegavao nadolazeće bolide.

Ovo je bilo prvo Ferrarijevo dvostruko odustajanje u prvom krugu u posljednjih 67 godina.

“Imao sam prosječan start, a onda sam krenuo blago ulijevo pokušavajući zaštititi poziciju od Maxa Verstappena. Onda sam osjetio udarac sa strane, a potom i od Kimija. Nisam siguran što se točno dogodilo. Izvrtio sam se poslije, a razlog je oštećenje na bolidu”, govori Vettel.

“Danas smo bili na krivom dijelu staze, ali to nam sad ne pomaže. Sada ne možemo ništa učiniti po tom pitanju. Gorak je osjećaj i prava šteta što nismo mogli pokazati brzinu u utrci. Imamo još šest utrka pred nama i siguran sam da će se stvoriti prilika za nas”, kazao je Seb.

Kimi Raikkonen je imao odličan start i najmanji je krivac za incident, ali to ne umanjuje značaj odustajanja na stazi gdje su trebali osvojiti dvostruko postolje.

“Imao sam vrlo dobar start i pretjecanje, a onda sam zadobio udarac. To je bio kraj utrke. Ne znam što sam drugačije mogao učiniti da izbjegnem incident. Jedino da sam lošije startao bi me spasilo…”, iznosi Raikkonen.

“Velika je šteta i cijena koju smo platili. Bez obzira na uzrok problema, to neće promijeniti konačan rezultat”, smatra Kimi.

Šef momčadi Maurizio Arrivabene se nije obrušio na nikoga od vozača koji su sudjelovali u incidentu. Poprilično je razočaran rezultatom kojeg ni u najgorim snovima nije priželjkivao.

“Ovo ne znači da je bitka gotova, samo da je postala znatno teža. Jako nam je žao obožavatelja, ali vjerujem da ćemo se vratiti. Dokazali smo da imamo sjajan bolid i dva odlična vozača”, determiniran je Arrivabene.

“Svi mi koji smo ovdje u Singapuru ili koji rade u Maranellu imamo propetog konjića na srcu i obećajemo kako ćemo se boriti do posljednjeg zavoja ove godine!”, zaključio je šef momčadi.

1 KOMENTAR

Comments are closed.